Possible NW-PR Bug (in General)


DoS October 23 2011 7:52 PM EDT

So I have two weapons:
A Morgul-Hammer [84x1] (+100) 15,357,522
A Mace of Disruption [75x1] (+90) 11,693,813

The MH adds roughly 120k PR to my character, and the MoD adds about 20k. My problem is that the MoD stopped adding PR at about +50, and since then I have been forging it up. Before I started to forge it, I disenchanted the x completely (if that could be a possible reason).

I have tried equipping, re-equipping, transferring to other characters.., etc. Before someone CMs me to transfer it to them and they see a larger/smaller increase in PR, the increase depends on your MPR (I have observed). E.g. I can equip the MoD on my base character and get an increase of my PR to about 76k.

Sickone October 23 2011 8:44 PM EDT

AFAIK, the increase is supposed to be linear with the +, a certain fraction of the equivalent MPR of the minion equipping it...

Duke October 23 2011 8:44 PM EDT

From what i have tested the systemes add PR per $$ and not by + and higher is your MPR lower is the PR gain.

DoS October 23 2011 8:56 PM EDT

Duke, as + goes up, so does NW.

Duke October 23 2011 8:58 PM EDT

Yes but the $$ is not linear.

Areodjarekput October 23 2011 8:59 PM EDT

However, each successive + adds more NW that the previous + did.
I believe that that's what Duke is trying to say, although I am not sure if it is true or not.

Escuro October 23 2011 9:13 PM EDT

In regards to NW. I currently have two pairs of DB's, both at +101. Oddly enough, the NW on them is not the same.

A Pair of Displacement Boots [0] (+101) $15,747,441

A Pair of Displacement Boots [0] (+101) $15,738,538


What causes them to go out of sync? Disenchanting?

AdminTitan [The Sky Forge] October 23 2011 9:15 PM EDT

A Pair of Displacement Boots [0] (+101) $15,747,441

A Pair of Displacement Boots [0] (+101) $15,738,538

This is a bug, I thought it was fixed, lol.

AdminTal Destra [Forge Of Norn] October 23 2011 10:08 PM EDT

partial forging... its not supposed to affect NW until the + is finished.

DoS October 24 2011 2:42 PM EDT

Oops, missed that:

the increase is supposed to be linear with the +
It's linear with the NW increase, not the +

AdminTitan [The Sky Forge] October 24 2011 2:47 PM EDT

It's linear with the NW increase, not the +

But, it's not 15/11 != 120/20

DoS October 24 2011 3:48 PM EDT

But, it's not 15/11 != 120/20

Correct, and that's what I'm pointing out here. It is an obvious bug because it hasn't been increasing my PR since +50.

AdminTitan [The Sky Forge] October 24 2011 3:51 PM EDT

Ok, yeah I definitely think it's a bug too, I was confused I thought somebody was saying it wasn't a bug.

DoS October 26 2011 12:49 PM EDT

Fix please? :D

AdminTitan [The Sky Forge] October 26 2011 12:50 PM EDT

Or just have it SY into something you want to use, and have the actual only "rare" in CB? :P

DoS October 26 2011 2:48 PM EDT

I'm sort of wondering if I blacksmith it up a + if that will fix it... I'll try that once I forge it up to the next point.

DoS October 26 2011 5:26 PM EDT

Low and behold! It worked! Once I got my MoD up to +96, I decided to blacksmith it up to +97.

My PR before blacksmithing: 5,041,365
My PR after blacksmithing: 5,130,695

So there we have it...

Then another problem arises, I go back to forge my new +97 MoD and it shows correctly on the selecting weapon page. However, when I select to forge it, it still shows +96 with some percentage on the rough progress meter.

DoS October 26 2011 5:29 PM EDT

I then clicked the clear log button on the MoD's forging page and it changed to +97, but it still shows I have some percentage on the RPM.

AdminNemesia [Demonic Serenity] October 26 2011 5:32 PM EDT

Blacksmithing won't erase the rough progress meter.

AdminTitan [The Sky Forge] October 26 2011 5:49 PM EDT

So, can you reproduce this with another item? Like forge up another item and see if it affects your PR? Also, have you tried anything with DE'ing?

DoS October 26 2011 5:54 PM EDT

So, can you reproduce this with another item? Like forge up another item and see if it affects your PR?

I can attempt to do the same with another weapon.

Also, have you tried anything with DE'ing?

No, but if need be I could.

DoS October 26 2011 7:04 PM EDT

Okay, on a base (when I received it) BoNE, I first blacksmithed it up to about +5, which would increase my PR. I then, just recently, forged it up one cycle getting it up to +10, which did not increase my PR. I then disenchanted 1 + and my PR went up. The next thing I will try is forging it up and seeing if my PR goes up, and whether it does or not, I will blacksmith it up 1 +

AdminNemesia [Demonic Serenity] October 26 2011 7:07 PM EDT

it might actually have something to do with the x1 part, so you should look at that too.

AdminTitan [The Sky Forge] October 26 2011 7:09 PM EDT

Man look at us, aren't we a good little testing unit :P

And by "us" I mean DoS, b/c I'm at work, and I'm lazy.

AdminNightStrike April 10 2012 3:55 PM EDT

I thought I fixed this bug a long time ago. Maybe I just repaired existing manifestations of it, but didn't plug the root cause.
This thread is closed to new posts. However, you are welcome to reference it from a new thread; link this with the html <a href="/bboard/q-and-a-fetch-msg.tcl?msg_id=003Eyu&all_p=1">Possible NW-PR Bug</a>