Known problems with the new server (in Changelog)


AdminJonathan April 2 2007 7:22 PM EDT

Searching for an opponent from "Specify" is broken. This will be fixed soon.

(This is also a good place to post bugs you find.)

Thraklight Resonance April 2 2007 7:28 PM EDT

Such as: "Server Error The requested URL cannot be accessed due to a system error on this server." when you hit the home button?

Thraklight Resonance April 2 2007 7:29 PM EDT

Home link. Working now.

QBRanger April 2 2007 7:35 PM EDT

the background is all white now and when I move the mouse of community and other links no popups come.

AdminJonathan April 2 2007 7:37 PM EDT

fixed

AdminQBVerifex [Serenity In Chaos] April 2 2007 7:53 PM EDT

Botcheck images are WAY huge now much slower to load.

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 7:53 PM EDT

not a problem, but, botchecks are 280x126

Zinc [Guardian Bros Inc] April 2 2007 7:54 PM EDT

When I try to do anything involving CB in FireFox including login I get sent to this login page http://carnageblender.com/register/index.tcl?return_url=%2f
I tried restarting firefox and it's up to date....?..?.?

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 7:56 PM EDT

http://69.60.124.245/main.tcl is the new server site

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 8:01 PM EDT

Zinc [Guardian Bros Inc] April 2 2007 8:02 PM EDT

Ok http://69.60.124.245/main.tcl fixed my problem but carnageblender.com points to the login page above.

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 8:04 PM EDT

maybe just battle tech theme?

ResistanZ April 2 2007 8:58 PM EDT

You can't upload a new character picture.

Daz April 2 2007 9:22 PM EDT

Zinc; That happened to me after a cache flush last week. Just blow away your CB cookies (Don't need to get rid of the rest, just CB).

Mikel April 2 2007 9:27 PM EDT

When I click on Remove Non-Clan the server goes pretty slow.

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 9:49 PM EDT

character pictures were deleted as well, no one has a char portrait.

Last Gasp April 2 2007 9:52 PM EDT

I have a BA of 161.

Daz April 2 2007 9:53 PM EDT

The missing stat-arrow things are also missing on Ultramodern: Blue

QBsutekh137 April 2 2007 9:55 PM EDT

Hm, I wonder if Jonathan did a "essential-data-only" dump to optimize turnaround time on the dump/transfer/restore? He probably would have mentioned that, though... Images would be the last thing he would bring over, I imagine?

This thing is fast...used to always have that ooooomph lag each battle, now it is a lot faster. I always thought it was my machine/Firefox, but whatever this new server has going, it's on steroids.

Admin{CB1}Slayer333 April 2 2007 9:58 PM EDT

I'm with sutekh on the speed...gonna make burning BA at school much less time consuming :)

ResistanZ April 2 2007 9:58 PM EDT

I don't think so, because our user portraits transferred over no problem.

Mikel April 2 2007 10:25 PM EDT

"The missing stat-arrow things are also missing on Ultramodern: Blue" This is a firefox thing, Netscape works just fine here. If that helps

Underage Drinking April 2 2007 10:26 PM EDT

>_<
<3 speed

Adi April 2 2007 10:28 PM EDT

I can't "Buy Now" this BoM http://carnageblender.com/gc/view-one.tcl?classified_ad_id=92525 .
The server tells me that the requested URL cannot be found.

AdminJonathan April 2 2007 10:33 PM EDT

fixed missing stat-arrows

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 10:34 PM EDT

on my fightlist, Karn is not in a clan, but hes in MTG2, a clan with a bonus even.

AdminJonathan April 2 2007 10:35 PM EDT

fixed Buy Now

Last Gasp April 2 2007 10:36 PM EDT

History Graph not working:

Server Error
The requested URL cannot be accessed due to a system error on this server.

AOLserver/4.0.10 on http://www.carnageblender.com/

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 10:47 PM EDT

left side bar refresh didn't work, but once i added someone else to the list, it updated it with him on it alright. So nevermind...

AdminJonathan April 2 2007 10:53 PM EDT

fixed graphs

AdminJonathan April 2 2007 10:59 PM EDT

fixed Specify search

ResistanZ April 2 2007 11:04 PM EDT

Character images are still broken. :\

ResistanZ April 2 2007 11:04 PM EDT

Wait, no, I take that back. I think.

AdminJonathan April 2 2007 11:04 PM EDT

fixed character graphic uploads (and brought the old ones over)

Last Gasp April 2 2007 11:14 PM EDT

Fast fast fast... I can't hit enter fast enough. Joy.

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 11:14 PM EDT

i dont have any char images yet, or do i need to refresh?

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 2 2007 11:15 PM EDT

nope, never mind, lol, just looked at the wrong char, haha

[P]Mitt April 2 2007 11:26 PM EDT

S2 the change in lag jon :)

QBBast [Hidden Agenda] April 3 2007 4:02 AM EDT


The "please don't get your knickers in a knot" cache flush message is missing?

Miandrital April 3 2007 4:12 AM EDT

Addressing this would be nice.

QBJohnnywas April 3 2007 5:22 AM EDT

It's showing my 150 million as 150,000.


;)

QBJohnnywas April 3 2007 5:25 AM EDT

Seriously now; was the snapshot taken before switching over done in a couple of stages?

IE: non active chars done at a different time to active chars?

QBJohnnywas April 3 2007 5:26 AM EDT

Sorry for spamming; just to say, it's not a problem, just curious.

AdminJonathan April 3 2007 8:03 AM EDT

fixed bot check size (new version of imagemagick wasn't quite compatible with the old one)

Flamey April 3 2007 8:12 AM EDT

"When I click on Remove Non-Clan the server goes pretty slow."

-- Same.

Xiaz on Hiatus April 3 2007 8:34 AM EDT

Botchecks don't appear to be as 'sharp' as before.

bartjan April 3 2007 10:03 AM EDT

A few moments ago something weird happened; while I was fighting, 6 battles happened on the old server, not the new one.
No idea how this happened, as far as I can tell DNS is fine, both on my end and on CB's end.

Another thing, I think the server's clock is 40 seconds ahead of true time.

QBOddBird April 3 2007 10:09 AM EDT

Five fights from you? 'Cuz I'm still fighting and tweaking my strategy and playin' around on the old server.

QBsutekh137 April 3 2007 10:59 AM EDT

Two periods of server-downage this morning, the second one occurring right as I got a bot check. Bot check was a broken image link, no way of typing in. Server was dead to me for 10-15 minutes, came back to a suspension. Is something going on? I can ping the server fine during the downtimes, but nothing comes up in browser. Is it just something on my end? Meanwhile, I'm out 14K for a bot check miss fee. :\

AdminJonathan April 3 2007 11:21 AM EDT

I took down the old server so there should be no more confusion there. (It does seem like some Java implementations ignore DNS ttl, so I forwarded the appropriate chat port to the new machine with an ssh tunnel.)

"Remove non-clan" slowness is a postgresql regression related to view materialization; I can work around it eventually.

I have two services polling the webserver for downtime every few minutes and neither mailed me about unavailability this morning.

QBsutekh137 April 3 2007 11:32 AM EDT

OK, I guess it must have been something on my end.

AdminJonathan April 3 2007 11:45 AM EDT

Turns out ubuntu's ntpdate is broken out-of-the-box (in 6.06 LTS which is what the server is running) and I'm not sure how to fix it. But openntpd seems to be working fine now.

bartjan April 3 2007 11:51 AM EDT

Ubuntu? I thought I saw a mandrake kernel at work? ;)

AdminJonathan April 3 2007 11:52 AM EDT

Old server was Mandrake.

bartjan April 3 2007 12:03 PM EDT

I did a 'ntpq -c rv carnageblender.com' earlier this morning and apparently that ended up at the old server...

AdminNightStrike April 3 2007 1:56 PM EDT

Comparing two versions of a wiki change doesn't seem to work.

AdminJonathan April 3 2007 2:24 PM EDT

fixed wiki diff

Popsicle Man Supreme April 3 2007 4:05 PM EDT

i can't see pending applications to my clan

Herbstwind [The Knighthood] April 3 2007 4:55 PM EDT

i can't see any changes beeing made using any pull-down menu, i.e. after distribution of exp and clicking on train nothing happens (in fact exp IS trained, but not seeing any changes is somewhat uncomfortable, especially using the forge is impossible when there's no change in the forgelog). maybe a firefox issue ?! (ver. 2.0.0.3)

QBsutekh137 April 3 2007 5:02 PM EDT

OK, down to some nit-picking... Training is slow for me. But I am thinking it was slow before, and I put 2 and 2 together... Is it slow because I am top MPR, so other adjustments are being made elsewhere to change people's BA accrual rates? That's a total guess. Better yet, it is a total guess I won't have to worry about when Popsicle Man passes my MPR. *smile* Just wondering... Whether I train 1,000 experience per minion or 20,000, training is slow...

AdminJonathan April 3 2007 6:35 PM EDT

is loading the train page slow too, or just actually applying the xp?

QBsutekh137 April 3 2007 7:30 PM EDT

Applying the experience. Takes around 10 seconds, even still on the new server.

QBsutekh137 April 3 2007 7:31 PM EDT

I trained on all minions except Joe -- instant.

Trained Evasion on Joe, took 10-15 seconds to apply.

AdminG Beee April 3 2007 7:45 PM EDT

Maybe Joe is just a slow learner ?

Miandrital April 3 2007 7:52 PM EDT

sute, how long does it take to train 1-2 points on your STR or DEX? (on Joe)

SNK3R April 3 2007 7:54 PM EDT

SNK3R loves G Beee's answer. ;)

QBsutekh137 April 3 2007 9:04 PM EDT

It's the Evasion. I can learn one point on everything else on Joe and it is instant. All other minions, all at once -- instant. One point of Evasion on Joe, and it takes 15 seconds, consistently. Funky.

Thraklight Resonance April 3 2007 9:07 PM EDT

It takes awhile for Joe to find the off button and stand still long enough to train more evasion.

AdminJonathan April 3 2007 9:18 PM EDT

Ah, I see. Yeah, Evasion acting that way doesn't surprise me. Unfortunately there's no simple fix for that... I'll try to think of something.

Miandrital April 3 2007 10:07 PM EDT

While you are fixing stuff, can you change the class on "Recent Name Changes" in Community and "Your Portrait" in Settings to header-font? I think it looks really odd the way it is currently.

AdminJonathan April 3 2007 10:34 PM EDT

I prefer it the way it is now, Mian. :P

QBsutekh137 April 3 2007 11:28 PM EDT

Jonathan, it's no big, though I am intrigued as to why Evasion would take longer...NightStrike, you have that equation yet? *smile* Now that I know it's the Evasion, it's cool, because *cue G.I. Joe music*, knowing is half the battle.

QBsutekh137 April 3 2007 11:46 PM EDT

So....Jonathan... Could I possibly get a yes or no on whether or not I should expect triple-hits with an HF at my level? In case you missed my HF thread with all this server stuff? *smile* We've got a lot of good theories on dex, pth, etc...but I still feel like I'm missing the boat...

Great job with the new server, by the way... I can't even imagine the command-line magic you've been pulling off recently...masterful!

AdminNightStrike April 3 2007 11:48 PM EDT

"Ah, I see. Yeah, Evasion acting that way doesn't surprise me. Unfortunately there's no simple fix for that... I'll try to think of something."

......oh, no.........

Dude, if all of my Evasion numbers get trashed because of this, I'm going to be very unhappy..............

Please don't change your equation for it. At least switch to a lookup table or something. No one's going to get to, say, 300 or so, which is a cake walk for a hash table.

AdminJonathan April 3 2007 11:55 PM EDT

yeah, except it's a "reverse hash" where you're mapping a range of keys to a single value...

a tree would be fine for this except, have you ever tried to write real data structures in tcl? *shudder*

I guess for such a small range just a linear search would be ok.

Last Gasp April 4 2007 12:04 AM EDT

Looks like server time vs real time got fixed.

AdminNightStrike April 4 2007 12:07 AM EDT

I've never written anything in tcl. I know others who have had moderate success with the sourceforge tcllib project, but I myself have never touched it.

bartjan April 6 2007 3:33 PM EDT

Raw Access Log

AdminJonathan April 6 2007 4:28 PM EDT

fixed the remove-non-clan speed.

AdminJonathan April 6 2007 6:25 PM EDT

fixed access log

trigun April 6 2007 11:53 PM EDT

not sure if this is a problem or its just me.


We had a problem processing your entry:

* You cannot afford the listing fee of $427

Please back up using your browser, correct it, and resubmit your entry.

Thank you.

But i have more than 10k in that character? weird..

Proteus April 8 2007 2:38 PM EDT

Late bidding isn't resetting the auction timer.

AdminQBnovice [Cult of the Valaraukar] April 8 2007 2:40 PM EDT

that ended with ebay style bidding Proteus

Adminedyit April 8 2007 2:41 PM EDT

I think (and could be wrong) that when Jon fixed the bidding system so it was more like ebay that the time extension was done away with.

Adminedyit April 8 2007 2:43 PM EDT

Like it says on the auction page now, "Your bid will automatically be increased up to the amount you give here. Only you will see what your real maximum bid is."
The bids-extending-auction-duration feature is thus no longer necessary and has been removed.

--Jonathan, December 2 2006 10:11 PM EST

from the changelog

Proteus April 8 2007 2:47 PM EDT

apparently i missed that, thanks.

SNK3R April 10 2007 5:57 PM EDT

Admin. interface says thread is closed, but users are still able to post. Any possibility this occurred when the server switched over?

AdminJonathan April 10 2007 6:00 PM EDT

doesn't say that to me...

AdminJonathan April 10 2007 6:15 PM EDT

... oh, I thought you meant _this_ thread.

AdminJonathan April 10 2007 6:32 PM EDT

fixed

AdminNightStrike April 17 2007 12:54 PM EDT

Attacking NoFear results in a server error and locked up fighting.

Xenko April 17 2007 1:03 PM EDT

I also have problems attacking NoFear.
Server error, follow by the "I am already in a fight warning".

Dark Dreky April 17 2007 1:41 PM EDT

Yep something is definitely whacky with NoFear. Just got the 10 minute penalty for attacking him. :-/

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 17 2007 3:41 PM EDT

i just fought nofears top char and won, with no errors.

AdminJonathan April 17 2007 3:58 PM EDT

"integer value too large to represent"

grr

Bariagan April 23 2007 6:01 PM EDT

I went to increase my max bid to the buy now price and got a message basically saying "buy now instead." When I went back to look at the auction, however, it stated I had instead placed a bid of the buy now price.

This is not at all what I intended. I wanted to increase my max bid while keeping my current bid the same. Instead the auction increased my current bid to the buy now price (and did not even give me the item).

I think there might be some error in the increase bid/buy now interaction.

bartjan April 23 2007 6:03 PM EDT

"Could not process log for that day"

Bariagan April 23 2007 6:04 PM EDT

Quick update... I tried selecting the buy now option and it did let me receive the item, so that worked.

It was the auction for the Beleg's gloves.

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 23 2007 8:13 PM EDT

One quick question, didnt want to make a whole new thread for it, and know its not from the new server, but....

When is AoF going to be combined with Junction, as in fixing it, since its already supposed to be there but its not?

AdminQBnovice [Cult of the Valaraukar] April 23 2007 10:06 PM EDT

I thought it was only the negative effects of AMF that didn't work...I could try and test it with my JKF, but I'd have to find someone I was barely missing, or barely getting missed by.

{CB1}Lukeyman April 23 2007 10:49 PM EDT

..post 100 <3..

Karmic Mishap [Soup Ream] April 24 2007 1:09 AM EDT

The link to the 'Changelog' forum appears to be broken. It leads to a server error at this time.

Karmic Mishap [Soup Ream] April 24 2007 1:20 AM EDT

The link to Off-Topic is broken now as well. I suspect that it occurred when I created a new Off-Topic thread, because I got a server error when I posted it. I hope that helps you find the problem, Jon.

Karmic Mishap [Soup Ream] April 24 2007 1:26 AM EDT

Now they both work. Was it time-dependent? I don't know.

trigun April 25 2007 1:04 AM EDT

active threads link doesn't work.

AdminNightStrike April 25 2007 4:44 AM EDT

trigun - http://www.carnageblender.com/bboard/q-and-a-fetch-msg.tcl?msg_id=0025gv

[RX3]Cotillion April 25 2007 4:59 PM EDT

I don't know if this belongs here, but in the Blackmarket it say I have not voted this week, and when I go to vote it says I have...

Okay, looking back onto it now(via different tab), it registered my vote after saying I had already voted this week... Hmmm maybe I'm trippin...

smallpau1 - Go Blues [Lower My Fees] April 26 2007 7:01 PM EDT

character images, when will we be able to upload them again?

Brakke Bres [Ow man] April 26 2007 7:04 PM EDT

some history graphs still give server errors when you try viewing them

AdminQBnovice [Cult of the Valaraukar] April 26 2007 8:20 PM EDT

char images work for me...

[RX3]Cotillion April 26 2007 9:06 PM EDT

Uploadge, not workage, novice.

AdminQBnovice [Cult of the Valaraukar] April 26 2007 9:07 PM EDT

just uploaded a new one...

[RX3]Cotillion April 26 2007 9:11 PM EDT

Hmmm... Maybe user pics then? I just uploaded a new one...It's not showing yet.

Not sure if its too big. Does the forum scale it down automatically or do I have to do it myself? and if I have to do it myself, what are the dimensions required? I'd appreciate a CM and not another post as this has little to do with 'Known problems with the new server'. Thanks.

AdminQBnovice [Cult of the Valaraukar] April 26 2007 9:14 PM EDT

new pic shows if you click on the forum pic...often just takes a while to update your cache files...
This thread is closed to new posts. However, you are welcome to reference it from a new thread; link this with the html <a href="/bboard/q-and-a-fetch-msg.tcl?msg_id=0024VP">Known problems with the new server</a>